Exista pe piata o gama destul de diversificata de materiale cu care puteti izola eficient acoperisul casei. Acest aspect este deosebit de important, intrucat optiunea dumneavoasta in materie de termoizolatie a acoperisului influenteaza in mod direct microclimatul locuintei!
Ce sunt puntile termice?
Termenul de punti termice este folosit pentru a denumi acele zone care nu sunt dotate corespunzator cu material termoizolant sau nu dispun deloc de acesta.
Montajul materialului izolant trebuie realizat de personal calificat, pentru a preveni costurile asociate cu reparatiile. Am intocmit un top al principalelor materiale bune pentru izolatia acoperisului.
Spuma poliuretanica – usor de aplicat la nivelul diferitelor tipuri de suprafete, fie ele din lemn, beton sau chiar metal. Materialul ajunge si in zone mai greu de accesat si se pulverizeaza in strat subtire, avand rolul unei bariere care protejeaza interiorul, dar in acelasi timp permite acoperisului sa respire. Timp scurt de montaj.
Spuma din materiale organice – material izolant asemanator spumei poliuretanice expandate, dar care se diferentiaza de aceasta prin componenta sa bazata pe diverse materiale organice (ulei de soia, plastic de tip PET reciclat etc.).
Celuloza – ecologica si usor de aplicat in decurs de numai cateva ore, impune apelarea la serviciile unui specialist.
Vata minerala – puteti opta pentru vata bazaltica sau pentru varianta din sticla.
Polistirenul – material accesibil oricarui buzunar, care se monteaza in doua straturi. Va recomandam ca peste cele doua straturi sa instalati o membrana impotriva vaporilor Acovent. Solutia anticondens Acovent este lider pe piata si ofera rezultate foarte bune!
In prezent, proprietarii de case au la dispozitie numeroase oportunitati de izolare a acoperisului. Va recomandam sa luati in considerare atat tipul de acoperis, cat si climatul specific zonei, bugetul disponibil, dar si calitatea produselor.