Tehnologia inverter

    Tehnologia inverter reprezinta pentru domeniul climatizarii o adevarata inovatie.Exista un principiu simplu:inverterele regleaza puterea tocmai pentru a o corela cu necesitatea, nici mai mult dar nicimai putin.

          Aceasta tehnlogie este ghidata de doua beneficii importante.

    Primul beneficiu este reprzentat de confort. Imbunatatirea confortului reprezinta amortizarea investitiei intr-un inverter. Orice sistem de aer conditionat cu inverter isi regleaza continuu sistemul de racire si incalzire tocmai pentru a-l corela cu temperatura camerei. Inverterul reduce timpul de pornire, prin urmare, se ajunge mult mai repede la temperatura dorita in incapere. In momentul in care temperatura corecta este atinsa, inveretrul o mentine constanta.

          Al doilea beneficiu este reprezentat de reducerea consumului de energie electrica. Un invertor monitorizeaza si regleaza temperatura mediului ambiant ori de cate ori este nevoie, astfel incat consumul de energie scade cu 30% comparativ cu un sistem traditional cu pornire/oprire.

          Consumul de energie electrica al unui aparat de aer conditionat este dat in mare masura de clasa energetica a echipamentului. Aparatul are un coeficient de eficienta energetica in functie de clasa sau categoria din care face parte.

         Aparatele de clasa energetic A sau A+pt oferi un consum mai mic cu pana la 40% fata de aparatele din clasa C sau D.

      Sfatul specialistilor este sa nu achizitionati aparate depasite tehnologic care fac parte din clase energetice inferioare.

      Daca facem raportul pret/calitate, diferenta de pret intre un aparat de clasa A si unul de clasa C se va amortiza in primul an de functionare.

       Daca aparatul de aer conditionat este utilizat intens si in perioada rece in vederea incalzirii incaperii, amortizarea investitiei intr-un sistem de tip inverter este facuta mult mai repede datorita unui consum mai scazut de energie.

           Pentru a determina necesarul termic pentru racire trebuie luati in considerare urmatorii factori:

  • Sursa de caldura – iluminat sau aparatura electronica
  • Caldura provenita de la alte persoane in functie de activitatile desfasurate.
  • Marimea spatiului de racire
  • Gradul de izolare termica
  • Orientarea ferestrelor si dimensiunea lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree