Aerul poluat al orasului mi-a galbejit copiii la fata. In plus, nu mai au pic de putere si conditii fizica fiindca toata ziua sunt la scoala ( ii las si la after-school pentru efectuarea temelor), iar cand vin acasa, fuga la computer! Nu mai au pofta de mancare si cand pierd jocul si nu mai pot trece la nivelul urmator sunt nervosi, mult prea nervosi pentru varsta lor.
Cum sa facem sa-i provocam sa faca muschi si sa le apara merisoare in obraji? Mi-as mai dori sa-i invat sa supravietuiasca in mijlocul naturii supunandu-i fortele si sa-i educ in spiritul respectului fata de mediu.
Doar muntele cu maretia lui imi poate salva copiii. Pentru asta, am nevoie de o platforma prin intermediul careia sa pot rezerva cazare hoteluri, pensiuni si apartamente in regim hotelier.
RomaniaTonight.ro ma ajuta sa salvez copilasii cel putin pentru cateva zile de noxele orasului si de sedentarism. Cate activitati in aer liber nu se pot organiza cu familia in mediul alpin!
Ei, mai intai am rezolvat problema legata de cazare Valea Prahovei apoi am stabilit activitatile, de comun acord in cadrul consiliului de familie. Iata lista:
- trasee efectuate progresiv, cu echipamentul adecvat, sa nu-i suprasolicitam si sa nu-i punem in pericol. Asa se formeaza conditia fizica si rezistenta copiilor.
- inotat in paraiasele de munte, fiindca sunt curate ca lacrima, urmate de partide de pescuit si de adunarea gunoaielor cu echipamente adecvate: manusi, saci de gunoi. Asa ii vom responsabiliza sa pastreze curatenia in natura.
- recoltarea fructelor de padure, iar impreuna prepararea bunatatilor din aceste delicii. De aceea am ales apartamente regim hotelier Sinaia.
Este pentru prima data cand facem impreuna o activitate gospodareasca. Impreuna vom face dulceata de zmeura, de mure si de afine si compotul. Obiective educative: copiii sa invete sa valorifice comorile naturii si sa alcatuiasca impreuna cu ceilalti membri ai familiei o echipa.
- vizitarea muzeelor din Sinaia: Castelul Peles si Muzeul Trenuletelor. Obiective. Prin aceste activitati urmarim formarea simtului estetic si a sentimentului de mandrie nationala.
- focuri de tabara in locuri special amenajate ca ei sa stie sa faca o vatra din piatra pentru foc, sa se bucure in prezenta acestuia, sa coaca porumb crud si cartofi in jar si sa stinga focul la plecare
Acum avem doi copii sanatosi si voinici, care iubesc muntele, iar familie noastra este unita. Au invatat sa pretuiasca natura, sunt rosii in obraji si rezista pana in varful muntelui.
RomaniaTonight.ro mi-a salvat copiii de la sedentarism, oferindu-le o alternativa sanatoasa.