Cumpărăturile între trecut și prezent

Evoluția percepției de cumpărare

Vasilică își așteaptă liniștit rândul la casa de marcat. Intrase în magazin cu gândul să cumpere produse ieftine, dar după aproape două ore de căutari și cercetări, nu era conștient că a ales varianta corectă. Se uita insistent pe bilețul cu prețurile pe care le notase din alte magazine și le compara cu valorile scrise pe produsele din coșul său de cumpărături. Obosise și era extenuat după excapada căutărilor.

Ajuns la casă, constată că valoarea investiției este mai mare decât cea pe care o stabilise inițial, depăsind bugetul alocat. Oftează și pregătește cardul pentru a plăti, însă vânzătoarea îi spune că au probleme cu funcționarea sistemului electronic iar plata trebuie făcută cash. Vasilică își scoate banii din portofel și achită cumpărăturile. Vânzătoarea nu are bani mărunți, astfel că fără să vrea, Vasilică îi lasă un bacsiș.

Ajuns acasă, soția lui Vasilică este încântată de pantofii achiziționați la promoție de către Vasilică și o anunță încântată pe prietena ei, recomandându-i atât produsul cât și magazinul care-l  comercializase.

Așa se desfășurau cumpărăturile în urmă cu câțiva ani, iar unele persoane au rămas fidele acestei management al cumpărăturilor.

În prezent avem mai multe opțiuni și facilități, care ne ajută și chiar devin rentabile pe termen scurt.

Cum ar fi ca acel cash investit să se întoarcă sub diferite forme într-o anumită proporție, înapoi la cumpărător?

Cum ar fi să nu mai vizitezi magazinele pentru a compara prețurile și această operațiune să fie una automată? Înseamnă că s-a ajuns la un nivel de #smartshopping.

Folosind platforma de cashback se economisesc atât bani cât și timpul alocat pentru cumpărături.

Care sunt avantajele acestei platforme? Sunt multiple.

Sursa foto: CashClub

Avantajele cumpărăturilor online prin platforma cashclub

Pentru a vedea avantajele acestui model de cumpărături, trebuie în primul rând să înțelegem mecanismul funcționării platformei.

Aceată platformă funcționează și cu o extensie de browser pentru Chrome și deține aplicații pentru telefoane mobile în Google Play și Apple Store, iOS și Android care facilitează modul de apelare al unor chiziții mai mult decât practice.

Această platformă online poate fi accesată de oricine după ce-și creează un cont gratuit pe Cashclub, unde utilizatorul are la dispoziție peste 800 de magazine din România și din străinătate (pe care le poate descoperi la secțiunea „Magazine”). Printre aceste magazine află: Epantofi, Decathlon, Noriel, Answear, Vivre, Flanco, FashionDays, Aliexpress, Orange, Carturesti, Libris, Hervis, Top-Shop, Nichiduta, Avon, Dr. Max, SensiBlu, Lensa, Petmart și Farmec.

Accesând platforma, cumpărătorul intră în lumea cumpărăturilor cashclub. Pe platformă se mai regăsesc câte o pagină de cupoane și reduceri (promoții) și un comparator de prețuri.

Modalitatea de funcționare pe platformă este una simplă iar o parte din bani se recuperează în mod automat  Întâi se plasează comandă la magazinele partenere după care acel magazin virează comisionul către CashClub în aproximativ 15 zile. După ce trece perioada aferentă unui anumit retur de produs, comisionul este înregistrat și aprobat urmând ca apoi să se plătească utilizatorului. După o perioadă de aproximativ 45 de zile, se poate solicita plata comisionului acumulat în propriul cont CashClub.

Sursa foto: CashClub

Tot prin intermediul platformei, printr-un program de referral, utilizatorul câștigă 30 de lei pentru fiecare cont activat, în urma unei comenzi valide a prietenului invitat. De asemenea, distribuind un link al magazinelor partenere , cel care va accesa și va comanda un produs pe calea din link, utilizatorul va încasa un bonus.

Sursa foto: CashClub

Concluzia legată de platformă este asemănătoare cu gândirea despre marketing a lui Philip Kotler: “Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci este să îți dai seama încotro se îndreaptă clienții tăi și cum poți tu să fii în fața lor”.

Vasilică și platforma

Dacă Vasilică ar folosi platforma ar avea o mulțime de avantaje. Nu trebuie să-și caute banii prin buzunare, plătind online, iar bacsișul păstrat de vânzător din magazin, dispare în mediul virtual și chiar se întoarce la acesta prin metoda cashback. Nu trebuie să caute prin magazine și să-și noteze prețurile, pentru că platforma deține un comparator de prețuri și-i oferă în timp scurt varianta ideală, fără a pierde timp. De asemenea, Vasilică beneficiază și de coduri de reducere iar prin programul de referral și prin link-uri de afiliere, soția lui Vasilică are beneficii de prietena ei, care face cumpărăturile conform recomandărilor acesteia.

Vasilică are doar de căștigat. Stă acasă în confortul locuinței, iar indiferent de vremea de afară, face investiții optime, iar prietenii îi aduc venituri în plus. Cine știe, dacă nu doar prin simple recomandări, ajunge să cumpere gratis unele obiecte și chiar să primească bani…

Sursa foto: CashClub

De ce să caute cartea favorită prin librării, rochia sau pantofii soției prin multitudinea de magazine fizice când totul este doar la un clic distanță?

Dacă ai fi Vasilică, ce ai face? Mai ales că se apropie Black Friday!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree