În căutarea formulei matematice

Omul ca ființă trebuie să se dezvolte din punct de vedere intelectual, astfel încât să-și folosească cunostințele și abilitățile de-a lungul vieții, având un destin care se creionează din primii pași prin viață. Unii copii au anumite afinități și talent pentru anumite domenii care trebuie explorate. La baza oricărui domeniu de activitate se află cunostințele generale, care se pot redirecționa în anumite momente, spre alte zone colaterale.

Părinții veghează asupra copiilor, astfel încât să le faciliteze extinderea domeniilor de cunoaștere și de progres. De multe ori, școala nu este suficientă pentru dezvoltarea abilităților, motiv pentru care se realizează diverse activități suplimentare pentru o implementare corectă a ceea ce înseamnă cunoașterea.

Școala nu poate fi acuzată de rea intenție, pentru că este dependentă de mai mulți factori: birocrația, programa școlară, instabilitatea sistemului de învățământ la nivel înalt, calitatea și cantitatea de informație pe care trebuie să o furnizeze și numărul mare de elevi dintr-o clasă. Vorbind despre o clasă, instantaneu ne gândim de elevi, copii cu personalități diferite, cu caractere puternice sau slabe, ce sunt influențați de mediul înconjurător. Un profesor trebuie să fie atât un bun specialist în domeniul în care predă informațiile, un bun psiholog, un filozof al vieții cât și un pedagog perfect. Aceste caracteristici nu există într-un tot unitar, mai ales ca există variabila elev, care este dependentă de personalități, de cultură, de relația familie-școală și de mediul din care provine cel instruit.

Sursaa: Centrul Educational Unirea

Majoritatea părinților apelează la învățământul suplimentar, mai exact la meditații. Acest tip de învățare este centrat pe grupuri mici de elevi, pe lipsurile-abilitățile acestuia, astfel încât să-i modeleze perfect modul de acumulare a cunoștințelor. Din meditații nu se îmbogățesc profesorii deși unii neștiutori ar avea opinii diferite, însă se cimentează bazele cunostințelor atât cele generale. cât și a cele specifice din domeniile dorite a fi explorate. Putem afirma că meditațiile reprezintă un rău necesar.

În trecut, meditațiile se desfășurau prin ore suplimentare în școli, organizate de profesori împreună cu întreaga clasă dar nu erau eficiente pentru că deși nu exista stressul evaluării, numărul de participanți era mult prea mare, iar uneori orele de desfășurare nu erau printre cele mai indicate: înaintea sau după finalizarea orelor de curs. Oboseala își spunea cuvântul.

Alți elevi mergeau la meditații private, la profesori care organizau grupe reduse de copii, astfel încât să compenseze timpul investit, câștigul suplimentar și dorința elevilor și a părinților ca instruirea să fie benefică pentru toți. Aceste ore se desfășurau la locația profesorului sau a unuia dintre elevi, însă se pierdea mult timp pe drum, iar vremea capricioasă își spunea de multe ori cuvântul, influențând atât starea de sănătate cât și timpul de deplasare.

Acum ne aflâm într-o perioadă modernă, când se pot face meditații online, din confortul propriilor locuințe, în grupuri mici și eficiente. În prezent există instituții specializate în asemenea domenii. Elevii pot face meditații online cu profesori calificați și selectați pentru competențele lor didactice. De asemenea, un centru de meditații oferă posibilitatea ca toate ședințele de meditații să fie înregistrate, astfel încât cursanții să poată revedea ședințele de pregătire ori de câte ori doresc, iar părinții să poată supraveghea nu doar investiția, cât mai ales evoluția copilului.

Dacă copilul este emotiv, acesta poate solicita informații prin mesaje stricte prin diverse metode: rețele de socializare, prin telefon de la îndrumătorul care-i răspunde prin diferite canale: Facebook, Messenger, WhatsApp astfel încât să-i asigure necesarul de cunostințe.

Matematica este una dintre materiile care ridică probleme elevilor, indiferent de vârsta și locul lor în societate și mediu. Dacă cel instruit nu rezonează cu profesorul, elevul poate solicita oricând un alt cadru didactic, care să-i ofere cunostințele și informațiile dorite într-un mod mai apropiat de exigențele sale.

Eu am întâmpinat probleme legate de această materie. În perioada școlii generale, nu am avut continuitate la profesorii de matematică. Titularul se tot îmbolnăvea și veneau alți profesori sau studenți care-l înlocuiau. Am avut profesoare-studente atât de frumoase încât ceea ce ne explica și ne demonstra prin teoreme treceau pe plan secund. Am avut totuși și un avantaj important, noi băieții în general eram prezenți la toate orele !

Sursaa: Centrul Educational Unirea

Părinții mei au găsit o profesoară care a acceptat să facă meditatii la matematica, acasă la mine, cu mine și un alt coleg. Era frumoasă și probabil l-a inhibat pe colegul de suferință, care după 3 săptămâni a debarcat! Tatăl meu a fost interesat de evoluția mea și nu numai, ajungând mereu acasă la o oră rezonbabilă, doar în acea zi a săptămânii, astfel încât să discute cu doamna profesoară. Eu am evoluat la matematică, dar doamna profesoară s-a măritat și a plecat din localitate. Între timp, în blocul unde locuiam, s-au mutat noi vecini, care erau profesori de matematică!

Astfel că am continuat meditatiile la matematica la un nivel superior, adică la etajul patru, noi locuind la etajul trei! Am avut coleg un băiat, dar nu apărea o competiție între noi ci doar o delăsare. Vecinul-profesor le-a spus părinților că evoluez prea încet și nu am sanșe la un liceu bun. Atunci m-am ambiționat, iar la sfârșitul anului școlar ajunsesem să parcurg materia de un an, în timp de două săptămâni, având cele mai bune rezultate la matematică, deși mie îmi plăcea literatura și limba română! Am ajuns la un liceu prestigios, sperând să scap de chinul matematicii, însă profilul instituției de învățământ era de matematica-fizică!

În ultimul an de liceu, am început meditațiile la matematică la o altă profesoară, acasă la ea, într-un grup compact de patru elevi. Emoțional a fost perfect dar era drumul lung, mai ales iarna când era frig, iar o colegă care-mi atrăsese atenția, apărea și dispărea înainte și după cursuri, nereușind să discut cu ea, altceva decât despre matematică… Încă nu apăruseră rețelele sociale….

Sursaa: Centrul Educational Unirea

Am terminat facultatea și acum profesez într-o meserie unde matematica este mai mult decât necesară, fiind o condiție suficientă…   Brr, încă gândesc matematic!

Ce bine era dacă puteam învăța online, putând conversa și discuta fără stress, doar gândind logic, cu o perspicacitate aferentă…. Acum însă, putem face meditatii la matematica online.

În prezent există multe centre educaționale care oferă cursuri online, atât de perfecționare cât și de pregătire educativă. Totul ține de modul în care aplică formula și analizăm situația.

Una dintre cele mai cunoscute și apreciate centre de educație în matematică este Centrul Unirea care a apărut pe piața meditațiilor din România din anul 2010, iar prima locație deschisă a fost cea din București, de la Piața Unirii, motiv pentru care a și fost astfel denumită. În prezent, centrul s-a extins în Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov și Constanța. Apariția pandemiei nu a perturbat activitatea, din contră a făcut-o mult mai importantă pentru cei dornici de a evolua în domeniul matematicii, stiință aflată la baza multor domenii de activitate profesională.

Sursaa: Centrul Educational Unirea

Meditatiile la matematica online, indiferent că este pregatire pentru bac sau evaluare națională, se realizează individual sau în grupe mici de maximum 5-6 elevi, desfăsurându-se într-un cadru organizat, fiscalizat, pe bază de contract și conform unui program prestabilit, care este optim și agreat de comun acord atât de părinți cât și de copii, în funcție de vacanțe, de concediile cu familie și /sau alte evenimente.

Centrul Educațional Unirea și-a desfășurat diverse proiecte în mediul online, oferind sprijin pentru examenele naționale: Evaluare Națională, Bacalaureat. Unul dintre  proiectele care a avut un mare succes a fost cel numit: Bacul lui Andrei (un proiect de meditatii matematica bacalaureat, ,  în care toate ședințele de pregătire pentru „bac” ale elevului Andrei au fost transmise LIVE și astfel am oferit informații gratuite tuturor celor interesați).

Sursaa: Centrul Educational Unirea

În prezent se deșfăsoară un alt proiect gratuit pe grupurile sociale: Facebook Bacalaureat 2021- 2022, unde elevii sunt încurajați să posteze ori de câte ori au nevoie de ajutor, iar profesorii Centrului Unirea îi vor ajuta în găsirea soluțiilor.

Deci, putem spune că există oportunități și multe soluții pentru ca societatea să evolueze, dar este nevoie de voință și de principii.

Articolul a fost scris pentru Spring SuperBlog 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree