O vacanta cu cazare in Sebes la Hotel Leul De Aur

Vacanța – regăsirea de sine

Oferta turistică pentru a fi una adecvată, necesită și tinde să răspunde tuturor nevoile și cerințelor umane exprimată ca o formă a deplasării în teritoriu pentru un un anumit scop activ de tip profesional (serviciu, afaceri) și/sau de tip personal, recreativ (excursii, city-brek, sejururi, circuite).

Turismul se consideră a fi una dintre cele mai active ramuri ale economiei și înregistrează cele mai mai creșteri valorice pe  piață.  Turistul dorește ca în mica lui vacanță să poată beneficia de toate facilitățile existente, la prețuri acceptabile și fără a stress, călătoria ideală fiind cea în care este asigurat transportul, cazarea și masa.

Călătoria este definită ca un mod intim de a simţi, de a vedea, de a percepe, de a (re)trăi  anumite momente care sunt diferite de cele obișnuite. Astfel se spune că prin călătorie se realizează o interiorizare a ideii de ordine a trăirilor și a simțirilor văzute prin prisma ordinii personale. Orice vacanță poate fi percepută ca fiind o materializare a dorinţei de cunoaştere și a interesului, concomitent cu aspiraţia omului/turistului de a evada din spaţiul autohton, cotidian.

Călătoriile prin România ne transpun în locuri pitorești unde putem admira peisaje mirifice, iar omul și natura formează un întreg. Indiferent pe unde am călători prin țara noastră, ar fi imposibil să nu avem ceva de admirat, de văzut și de a retrăi istoria unui popor viteaz care a luptat din cele mai vechi timpuri pentru integritatea națională.

Vacanță la Sebeș

Pornind pe urmele celebrului Lucian Blaga, ar fi imposibil să nu ajungem În Sebeș, orașul transilvănean ce aparține de județul Alba.

Sebeșul este un oraș de referință al istoriei naționale. Acolo regăsim Biserica Evanghelică Luterană care este un monument al clădirilor gotice, specific secolelor al XII-lea și al XIV-lea. În prezent, în urma renovării, această biserică a fost reconstruită în stilul Renașterii.

Păstrând linia religioasă, în Sebeș se găsesc Biserica Învierii Domnului – specifică cultului ortodox și Biserica Bob – cu specific greco-catolic, ce a fost construit de către comunitatea ortodoxă. Ambele biserici fac parte din realizările specifice al XIX-lea, anului de grație 1948.

Mănăstirea Frescană se distinge printre alte elemente ale unei istorii glorioase, iar alături de aceasta se află Turnul Octogonal.

Istoria este păstrată și cultivată atâtîn inimile localnicilor cât și în cel al vizitatorilor prin cele două monumente dedicate celor două războaie care au trecut peste oraș: Monumentul Eroilor Români din Primul Război Mondial și Monumentul Eroilor Români din Al Doilea Război Mondial.

Pentru iubitorii drumețiilor și a plaiurilor mioritice, Râpa Roșie este un punct de atracție care trebuie ratat, fiind o rezervație geologică, ce se află la o îndepărtare de trei km Sebeș.

Pentru a se putea admira în liniște tot ceea ce reprezintă orașul Sebeș în România, mai mult ca sigur, timpul petrecut trebuie să fie unul mai lung. Din acest oraș, se pot face scurte excursii în zonele limitrofe și chiar în Alba Iulia, evitându-se astfel o cazare într-un oraș mai aglomerat. Deci o soluție optimă ar fi o cazare în Sebeș.

Sursa foto: Hotel Leul De Aur

În Sebeș există mai multe posibilități de cazare, de la pensiuni și apartamente private până la hoteluri ce oferă multiple facilități, dintre care distingem Hotelul Leul De Aur.

Cazare la Hotelul Leul De Aur

Un loc de cazare recomandat de către călători este Hotelul „Leul De Aur”, care se află în centrul orașului, pe strada care poartă numele celebrului Lucian Blaga. Hotelul deține 21 de camere de trei stele și 27 de camere de patru stele. Camerele sunt de tip single, matrimoniale, duble și apartament, fiind dotate cu cele necesare precum: aer condiționat, conexiune la internet, cablu TV, mini bar, uscător și telefon. Accesul la internet și parcarea sunt oferite gratuit celor care sunt cazați în incinta hotelului.

În cadrul hotelului se oferă mai multe facilități precum servicii de coafură, frizerie, manichiură, solar și chiar masaj. De asemenea se poate servi masa la restaurant (unde se găsesc meniuri clasice, pizza și paste), la terasa de tip cramă și se pot savura diferite băuturi alcoolice sau nealcoolice la barul propriu.  Printr-o cazare la acest hotel, turiștii beneficiază de tot ceea ce-și doresc, astfel încât vacanța lor să fie una fără griji.

Hotelul „Leul de Aur” este cel mai vechi hotel din Sebeş, fiind construit în anul 1417, când a fost unicul han din vechiul târg istoric al Sebeşului, ce pe atunci era deja unul dintre cele mai importante oraşe ale Transilvaniei medievale.

Acest hotel nu este recomandat doar pentru cazare ci și pentru posibilitatea organizării diverselor evenimente precum: conferințe, congrese, team-buildinguri sau festivități de sfârșit de an școlar, având toate cele necesare pentru aceste activități.

Pentru cei interesați, datele de contact sunt trecute mai jos.

Sursa foto: Hotel Leul De Aur

Date de contact:

Adresa: Str Lucian Blaga nr 8, 515800, Sebeș, Județul Alba

Telefon fix: 0258 734 500 și/sau 0358 401 510

Telefon mobil: 0771 136 525

Fax: 0358 401 511

Email: reservations@leuldeaur.com, office@leuldeaur.com

Hotelul „Leul de Aur” se poate contacta și pe propria-i pagină a rețelei sociale Facebook.

6 comentarii la „O vacanta cu cazare in Sebes la Hotel Leul De Aur”

  1. Am fost la Sebes si mi-a placut pentru ca am putut sa ma relaxez. Am vizitat si Alba Iulia dar m-am cazat in Sebes ca era mai ieftin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree