10 avantaje ale cartilor personalizate pentru copii

Copilul de ieri

Liniștea din jur este întreruptă de scârțâitul parchetului, sub amprenta unor pași apăsați. Este clar pentru micuțul ascuns sub pat, că vine bunica să verifice dacă acesta doarme Copilul oprește din butonul lanternei, lumina emisă de aceasta și tace chitic. În acest timp se aude ușa care se deschide încetișor iar un chip blând apare în cadrul ei.

Bătrâna se apropie de pat, verifică situația existentă, constată ca se află un ghemotoc sub plapumă și se retrage discretă pentru a nu face zgomot. Imediat ce se închide ușa, lanterna începe din nou să lumineze iar copilul își continuă lectura, călătorind în lumea aventurilor haioase și interesante.

După câteva clipe, somnul se așterne peste copil, acesta atinge podeaua cu capul și tresare. Își oprește lanterna care luminează din ce în ce mai slab și pune semnul de carte la pagina unde a rămas. Apoi iese de sub pat și-și ridică plapuma scoțând ursulețul care-i ținuse locul și se cuibărește în locul acestuia, adormind și visându-se eroul cărții pe care o adora.

Copilului îi plăcea să citească dar bunica și alte persoane încercau să-l determine să fie mai puțin preocupat de lectură și de cărți pentru a nu-și strica ochii. O copilărie fără povești este precum o noapte fără stele.

Anii au trecut și copilul a rămas cu nostalgia acelor vremuri, dar pasiunea pentru lectură și cunoaștere s-a menținut. Pornind de la poveștile cu eroi, cu animăluțe vorbitoare și ajungând până la romanele de aventuri, psihologie și filozofie a vieții, copilul-matur își așterne aceste acele gânduri, undeva în sertarul cu amintiri

Cititul – între artă și relaxare

Când se oferă cadouri, de multe se pornește de la o premiză greșită, persoana bazându-ne pe experiență și obișnuință, uitând să se raporteze la fericirea, încântarea și satisfacția celui care-l primește. Această percepție este valabilă pentru toți, însă atunci când se oferă cadouri copiilor, acestea trebuie să fie alese cu mai multă atenție pentru că au impact mai mare asupra lor.

 Cadourile personalizate sunt perfecte pentru a surprinde pe oricine. Aici nu se face referire la  jucării sau haine ci pur și simplu la cărți personalizate pentru copii unici, acestea fiind cadouri care sunt păstrate pentru întreaga viață.

 Copilăria este cea mai frumoasă perioadă din viața omului pentru că este una fără griji și abundă de voie bună. Copilul fiind la o vârstă fragedă, se lasă inspirat de lumea înconjurătoare și este atras de tot ceea ce vede în jurul său. Copilăria este perioada în care se dezvoltă gândirea, iar serile în familie se  întregesc cu povești și vise plăcute care aduc zâmbete pe chipul celor mici în timpul somnului.

În perioada copilăriei, micuții se detașează de realitate, dar totuși descoperă tainele vieții și privind în jur își croiesc de fapt acele pasiuni care în viitor pot fi viitoarele lor meserii. O carte de povești, unde copilul își deșfăsoară o activitate plăcută este mai mult decât benefică, plăcută și utilă acestuia.

Copilul își imaginează ce ar face el însuși, dacă ar fi eroul poveștii preferate. Cum ar fi ca acesta să se transpună în pielea personajului favorit? Nu este nimic de domeniul fantasticului, ci doar o simplă realitate a zilelor noastre.

Copilul de azi

În prezent, oricare micuț poate deveni eroul propriilor sale aventuri și să-și trăiască copilăria în lumea fericită a poveștilor, având propria-i poveste personalizată așa cum și-o imaginează și cum speră, ca totul să se învârtă în jurul lui, copilul fiind centrul Universului.

Se știe că stіma dе ѕіnе ѕе fοrmеază dіn cοріlărіе, fοlοѕіndu-se dіfеrіtе ѕurѕе dе informare. Specialiștii au identificat dοuă ѕurѕе majοrе carе іnfluеnţеază fοrmarеa ѕtіmеі dе ѕіnе încерând dіn cοріlărіе, una aрarţіnе еvaluărіlοr рrіmіtе dе cătrе cοріl dіn рartеa рărіnţіlοr, іar cealaltă se referă la іnfοrmaţііle care рrοvіn din рrοрrііlе rеalіzărі.

Cu ajutorul cartilor personalizate de la Atelierul de Eroi, copilul care adoră acțiunea, aventurile și de multe ori se visează în pielea eroului său favorit, poate deveni un personaj de poveste activ. Seara înainte de culcare, copilul participă la propriile sale aventuri, ascultându-le  cu atenție,  citite de către părinții săi, cu imagini specifice inserate în carte.

Totodată, cărțile personalizate pot aduce acel plus de atractivitate, lectura devenind o plăcere. Studiile au concluzionat că prin intermediul cărților personalizate, copiii citesc mai mult, cu plăcere și  interes, ceea ce contribuie semnificativ la educația acestora.

Povestile din cărțile personalizate de la Atelierul de Eroi nu sunt doar un cadou original, magic, fiind și unice, născute din pasiunea de a crea si de a spune povesti.  Cei mici se ransformă in eroii aventurilor din cărți, fiind protagonistii momentelor individuale.

La o carte personalizată, copilul apare ca personaj principal în poveste și i se adăuga atât poza personală cât și numele ce apare în titlul povestii. De aemenea se poate alege locul unde are loc evenimentul. Așa precum oamenii evoluează în viață, iar fiecare vârstă are farmecul ei și speranțele specifice și în copilărie, personajele după care se inspiră un copil, diferă de la o vârstă la alta.

Indiferent de vârsta copiluli, seria de de carte cu călătoria în Cosmos este una ideală. Copilul se transformă într-un erou, un salvator ce călăorește pe o altă planetă. Astfel el nu doar participă activ și influențează acțiunea, dar dobândește și cunostințe despre mediul în care se aventurează.

Preluare de pe site-ul Atelierul de Eroi

Cele 10 avantaje ale pasiunii pentru citit și a cărților personalizate

Dezvoltarea încrederii în sine – ridică stima de sine raportată la individualitatea și creativitatea sa. Prin dobândirea încrederii de sine, copilul va percepe și va avea mentalitatea de a încerca orice, să facă față provocărilor și să înfrunte orice situație mai încrezător și făra teamă sau panică.

Încurajarea și dirijarea tacită a copilului spre citit, crescând interesul acestora pentru lectură. Prin imaginile plăcute și atractive ale cărților personalizate se dezvolta interesul copilului pentru a citi și se promovează acel cult al studiului ca fiind un act plăcut încă de la o vârstă fragedă. Astfel, încet dar sigur, cititul va deveni o activitate zilnică care-l va ajuta pe copilul viitor adult să se dezvolte în plan psihic și mental.

Crearea unei pasiuni pentru lectură – prin participare activă a copilului, acesta trăiește vizual povestea și devine pasionat de cunoaștere.

Dezvoltarea abilităților de comunicare – prin pasiunea pentru citit, se dezvoltă și se determină abilitățile lingvistice, dobândindu-se un vocabular specific. De asemenea se acumulează mai ușor, atât vizual cât și auditiv învățarea cifrelor și a literelor, identificarea speciilor de animale și a altor obiecte din mediul înconjurător. Astfel, copilul face primii pași în domeniul inteligenței sociale.

Stimularea imaginației – copilul ascultă povestea iar imaginația lui trece dincolo de lumea reala, către fantezie, iar povestea se reinventează.

Dezvoltarea relațiilor cu lumea înconjurătoare. – prin integrarea copilului în poveste, acesta cunoaște și descoperă mediul ambiant, devenind mai familiar cu acesta.

Alungă teama – participarea activă la aventurile din povești, copilul devine prieten și înțelege că ceea ce-l înspăimânta în trecut (un animal, o pasăre sau întunericul nopții) nu reprezintă un pericol.

Dezvoltă sentimentele și emoțiile, dirijându-le în mod pozitiv. Parcurgând paginile poveștilor, acești copii ajung să înțeleagă primele noțiuni legate de empatie, implicare și rezolvare de conflicte, abordând comportamentul  care este potrivit și care le dirijează inteligența emoțională în timp.

Se crează modele și valori. Copilul începe să aprecieze anumite situații, personaje și se implică personal în rezolvarea problemelor, stabilindu-și astfel anumite țeluri intuitiv și modele de urmat.

Relaxarea – care apare atât la părinți cât și la copii. Copilul este captat de acțiune poveștii pentru că face parte din ea, iar alături de părinți, se relaxează și petrec momente plăcute într-o familie armonioasă.

În loc de încheiere

Când o să mergem pe stradă sau prin magazine, o să-i auzim  pe copilași strigând în gura mare… sau șoptind apăsat:

–          Mami, mami vreau Eroul meu din Atelier! – și noi știm la ce se referă.

În acest caz, Atelierul de Eroi se  poate contacta  rapid  pe rețelele de socializare specifice pentru a aduce bucurie și inspirație:

Instagram: Atelierul de Eroi

Facebook: Atelierul de Eroi Carti Personalizate   

2 comentarii la „10 avantaje ale cartilor personalizate pentru copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree