Mese de masaj pentru sănătatea corpului și a minții

Relaxare și recuperare prin masaj

Masajul terapeutic își are originea în urmă cu mii de ani. Conform fizioterapiei, în prezent exista peste 80 de stiluri de masaj, conform cerințelor medicale și a tehnicii folosite, în funcție de modul de utilizate și de presiunea exercitată. Masajul terapeutic se concentrează pe tratamentul afecțiunii diagnosticate și este diferențiat pe anumite discipline printre care sunt cele de: drenaj limfatic, masaj ortopedic, masaj decontractant și diverse terapii precum cea neuromusculară, cranio-sacrală.

Beneficiile masajului sunt multiple. Un masaj specific intensifică circulașia sangvină, stimulează fluxul limfatic, reduce spasmele și crampele musculare, stimulează eliberarea de endorfine, crește flexibilitatea articulațiilor și relaxează mușchii suprasolicitați.

Masajul este indicat persoanelor ce au avut perioade lungi de repaus, suferind imobilizări sau intervenții chirurgicale, ajutând la recuperare. De asemenea, prin masaj se scurteaza travaliul în cazul gravidelor, pentru că în general se calmează durerile deoarece este și detoxifiant, eliminându-se astfel toxinele din organism, sporind imunitatea.

Oricare persoană își desfășoară preponderend activitatea în două planuri existențiale care se intersectează mereu: cel profesional și cel familial. În timp, acesta își împarte propria energie în funcția de prioritățile și gândirea sa. Orice modificare a comportamentului este influențată de autocontrol. Pentru început trebuie identificată și specificată problema și indusă dorința de schimbare. Pentru ca aceasta să reusească este necesară o analiză a posibilităților existente și apoi implementarea acesteia, care apoi trebuie să se consolideze astfel încât acest câștig să nu fie doar de scurtă durată, devenind una definitivă. Din acest motiv, corpul și mintea trebuie să fie aduse la un stadiu optim, unul în care mentalul să treacă dincolo de percepții, iar fizioterapia reprezintă o soluție.

Prin masaj se relaxează corpul și se îmbunătățește calitatea somnului. Dar pentru un masaj perfect, trebuie asigurate condiții optime și utilizate produse, instrumente și accesorii ideale, astfel încât serviciul oferit să fie confortabil și bine realizat. Cel mai utilizat instrument în acest caz sunt mesele de masaj , atât de necesare pentru terapii cât și pentru spa și saloane specifice de înfrumusețare, construite specific pentru tipul de utilizare..

Mese de masaj – instrumente pentru servicii de terapie

Paturile de masaj pliabile de la Convergenta sunt profesionale, au o rigiditate maximă a cadrului și suportă greutăți de peste 120 kg. Fiind pliabile, acestea sunt utile celor care le folosesc ca să-și exercite munca de terapeut la domiciliu clienților.

Mesele de masaj din gama Mondiale au caracteristic ridicarea cadrelor cu un decalaj de 22 cm, asigurând astfel un spațiu de lucru normal. Aceste mese pentru masaj sunt realizate în trei forme distincte: dreptunghiulară, cu scobitură și semi-trapezoidală. Lungimea meselor este una standardizată la 1.95 metri. Având forme diferite, aceste mese oferă accesul la pacienți din diferite unghiuri (cele semi-trapezoidale), oferind stabilitate și confort.

Masa de Masaj din Gama Mondiale Plan Simplu Trapezoidala prezentată în imaginea de mai jos, se poate folosi atât la sediul clinicilor de terapie, la saloanele de înfrumusețare și spa, cât și ca mijloc de relaxare prin masaj la domiciliul clienților.

Caracteristicile dimensiunile acestui model sunt:

Înălțime reglabilă între: 0,47 m și 0,88 m

Lungime: 1,95 m

Lățimea capului este de 0,60 m iar lățimea picioarelor de 0,47 m

Greutate: 84 Kg

Sursa foto. Convergenta.ro

Dotările meselor și a paturilor de masaj

Masa de masaj se poate alege cu căptușeală din spumă moale sau densă.De asemenea acest model de masa de masaj se poate dota cu saltea cu sau fără cusături, cu tălpi reglabile: pentru denivelări ale solului. Comanda de reglaj se realizează prin intermediul unui panou de comandă, iar roțile sunt retractabile de la pedală. Greutatea maximă suportată pentru acest model de masă este de 160kg.

De asemenea, se pot alege și alte caracteristici și dotări dorite, în funcție de necesități, precum și de încadrarea în spațiu și design, astfel încât să se integreze perfect necesităților, utilităților și a gusturilor. Se cunoaște faptul că o anumită culoare poate influența starea omului, iar ambianța din jur este importantă în cadrul procedurilor medicale și nu numai.

Alte opțiuni sunt: existența unei găuri pentru față, tapiserie de piele, construcție din spumă dură aglomerată (definită prin densitate de 120 kg/m3 + 1 cm moale), extindere de lățime la 70 cm, suport pentru picioare reglabil, echipare cu setul de port-scăriță și scăriță de oțel atașată și/sau port-scăriță + scăriță dispozitiv de imobilizare, suport special  pentru rolă la spătar, cotiere pliabile și tetieră culisantă.

Pentru mai multe detalii, se poate contacta compania Convergența S.R.L. care este distribuitor exclusiv Franco&Fils:

Adresa: Str. Energiei, nr. 2B, loc. Petrești, 515850, Jud. ALBA

Site web: https://www.convergenta.ro/

Telefon: +40 (740) 129 128

Mail: info@convergenta.ro

3 comentarii la „Mese de masaj pentru sănătatea corpului și a minții”

  1. Si eu fost la fizioterapie si masajul m-a ajutat. Dar imi aduc aminte ca patul folosit se tot bloca si uneori, doctorul se chinuia efectiv sa ajunga in zonele unde avea de intervenit. De atunci am renuntat la tratamente. Sotia mea a fost acum un an si conditiile au fost cu totul diferite, in sens pozitiv. Ce diferente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree