Cireșul Lapins

      Mereu auzim îndemnurile legate de sănătate prin care noi trebuie să consumăm apă, fructe și legume. Sănătatea noastră și a celor din jur este importantă. O societate sănătoasă se bazează pe oameni responsabili.

     Într-o lume agitată când timpul trece efectiv fără a fi mereu în sprijinul nostru, avem obiceiul de a amăna anumite lucruri care peste ani, vor avea repercursiuni negative asupra noastră.

    Consumul de legume și fructe sunt vitale corpului omenesc. Legumele le găsim mai ușor decât fructele pentru că sunt mai ușor de obținut. Fructele, mai ales cele care cresc în pomi fructiferi sunt mai speciali. Pomul trebuie să fie roditor, ferit de intemperiile naturii și ale dăunătorilor. Fructele proaspete ne îndeamnă să le consumăm și uneori cădem în capcanele modului în care acestea au fost crescute. Un fruct bun, sănătos și crescut în condiții optime, nu rezistă mult timp fără a se deteriora, după ce a fost cules. 

      Fie că sunt cireși, gutui, caisi, păr, măr, piersic, nectarin sau orice alt tip de pom fructifer cu coroană formată, fructele constituie parte integrantă din alimentația oricui pentru că conțin vitaminele atât de necesare unui organism stresat și agitat.

     Benefic pentru noi, ar fi ca fiecare dintre noi, dacă simboloci plantează un copac, să crească și pomi fructiferi.  Există pomi fructiferi care cresc repede  și dau roade de timpuriu.

     Majoritatea oamenilor locuiesc în blocuri și orașe aglomerate. Totuși, se poate amenaja un mic spațiu, zonă verde, undeva în spatele blocului unde să se planteze pomi fructiferi  pentru a reduce poluarea și să ofere fructe proaspete locatarilor.

      Mie îmi plac cireșii, motiv pentru care am simțit o atracție pentru această specie de pomi fructiferi de pe situl Jardina.eu, unde am remarcat cireșul Lapins, care este un pom de anul 2 cu  coroană proiectată. Fructul ajunge la maturitate, vara în a doua jumătate a lunii Iunie. 

      Soiul de pom fructifer cireș Lapins produce cireșe dulci, cu pulpă fermă și zemoasă, având o aromă foarte bună și lăudată. Fructele de cireș sunt dulci și crocante. Recolta se adună mai târziu, pentru că fructele trebuie lăsate în copac până ajung la culoarea de roșu închis / mahon.

      Fructele au o rezistență bună împotriva descompunerii pieliței în ploaie. Acest cireș este un soi fertil ceea ce aduce o varietate excelentă pentru orice producător amator. Soiul de cireș Lapins prezintă de asemenea și rezistență la fisurarea fructelor și este un soi comercial foarte popular.

    Să ne facem propria grădină de pomi fructiferi, să creștem sănătoși și să fim încrezători că tot ceea ce facem pentru noi, spre binele nostru nu este în zadar!

       Nu sunt frumoși?

Cum a fost…

     Cum a fost la școală?

     Bine. M–a ascultat profesorul dar nu a făcut nimic din ce i-am zis și mi-a spus că nu am învățat!

     Cum a fost ziua de azi?

      Ca la servici.

     Adică m-a luat șeful la întrebări și deși am avut toate răspunsurile la mine, nu au fost pe placul lui.

     Aceeași întrebare, două răspunsuri diferite, conform etapelor de evoluție din viață. Indiferent de vârstă pe care o avem, mereu suntem luați la întrebări. La școală reușim să evităm unele momente neplăcute, dând vina pe un câine care ne-a mâncat caietul, pe un șoricel care ne-a ronțăit filele din carte…. dar când creștem, trebuie să acceptăm provocările. Fiecare persoană are câte un șef iar ziua sa, depinde de toanele, rațiunea și/sau logica acestuia. Chiar și patronii au un șef, în fața căruia acceptă tacid, provocările. Șeful lor este banul.

      Deci, putem spune că omul este mereu subordonat cuiva, pentru că existența lui depinde de cei din jurul său. Dar ceea ce nu conștientizăm în totalitate, o reprezintă ideea că nimeni nu este mai presus decât altul, ci chiar dacă tema a fost una grea și ne-am chinuit să o realizăm dar nu am avut finalitatea dorită, trebuie să trăim fiecare zi, cu un zâmbet și clipe de satisfacție, pentru că fără să ne dăm seama, în fiecare clipă evoluăm, învățând câte ceva nou și util!