Sanșe și oportunități prin Gazduire.ro

Afacerile virtuale

Publicul actual apreciază știrile și magazinele online, deci implicit site-urile și paginile web aferente. Acest public este grăbit în general, iar încărcarea greoaie  a unei pagini web, îl poate poate determina să renunțe la continuarea accesării acelui site și astfel se pierd oportunitățile referitoare la  potențialii vizitatori și/sau abonați.

Cele mai apreciate și urmărite site-uri web sunt cele de pe domenii proprii precum cele: site.eu, site.ro sau site.com. Fiecare site web are un nume de domeniu propriu care este unic și definește compania sau persoana care o utilizează.

Acest nume de domeniu are atasată şi o adresă de mail personalizată, cu terminaţii specifice „@numedomeniu.ro sau .com/.eu”. Toate acestea dețin pe lângă nume de domeniu si o gazduire web ce oferă multiple facilități și instrumente pentru o bună desfășurare a activităților virtuale.

Gazduirea web

O întrebare care persistă în mod continuu este legată de ceea ce înseamnă gazduire web (sau web hosting, preluat dintr-un cuvânt original din engleză). Serviciul prin care se permite publicarea unui site, a unei pagini web pe internet poartă denumirea de găzduire web.

O persoană fizică sau juridică (care reprezintă o companie) care se foloseşte de internet pentru a publica diverse articole şi informaţii online este de fapt  un client care apelează la un furnizor, pentru a primi un spaţiu de stocare a acestor date la internet. Cu cât spațiul de stocare este mai mare, atunci site-ul respectiv deține mai mult loc pentru a se „desfășura”, putând avea mai multe aplicații și plugin-uri care determină pagina web să se „miște” mai repede.

 Pentru o derulare fluentă și rapidă a paginilor a blogului sau a site-ului este nevoie de un host performant. Prin host se înțelege gazda blogului, a site-ului, adică mai exact casa acestuia, reprezentată printr-un calculator care este conectat la rețea. Acest calculator este gazda iar celelalte computere ce sunt conectate prin intermediul său sunt oaspeții, vizitatorii, utilizatorii. Informațiile publicate pe internet și care sunt accesate de către vizitatori, sunt în realitate înregistrate pe servere virtuale.

Agenții de hosting există mai multe pe piața de afaceri, dar este necesară o atenție deosebită în alegerea platformelor și a companiilor care să asigure găzduirea web. Unele agenții în scopul de  a-și atrage clienții, oferă informații eronate. Trebuie menționat că nu există companii de găzduire care să ofere hosting sau nume de domeniu gratuit pe viață! Legile aflate în vigoare stabilesc că atât numele de domeniu cît și perioada de găzduire să fie achiziționate pe o perioadă limitată de timp, după care se prelungesc contra cost pe bază de abonament. Domeniul de găzduire, de hosting se poate transfera după expirarea contractului către altă companiei ce oferă asemenea servicii, dacă ofertele și beneficiile primite sunt mai bune.

Pe lângă aspectul general al site-ului și pagina web, pentru succesul online  al afacerii, gazduirea web cu facilitățile pe care le oferă ridică standardul prezentărilor online, oferind o imagine publică puternică. Astfel conținutul și găzduirea host sunt precum sarea și piperul în preparatele culinare.

Găzduire.ro – experiența celor 16 ani

Una dintre companiile ce oferă facilitățile necesare pentru a exista un site rapid și ușor de urmărit este Gazduire.ro pentru că asigură: timp de încărcare rapidă, uptime garantat, asistență dedicată non-stop (este mai mult decât necesar pentru problemele tehnice care apar), servere ultra-rapide, backup extern și transfer gratuit în cazul migrării site-ului.

În imaginea de mai jos se pot observa detalii referitoare la ofertele companiei pentru găzduire web și creare nume de domeniu.

Sursa foto: Gazduire.ro

Gazduire.ro este partener RoTLD (Romanian Top Level Domain) și înregistrează domenii „.ro”, în conformitate cu regulile impuse de roTLD (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București). De asemenea prin Gazduire.ro se furnizează serviciilr de inregistrare domenii „.eu”, cu reînnoirea și transferul acestora, conform regulilor impuse de EURid (European Registry of Internet Domain Names).

De asemenea pentru cei care doresc să dețină domenii internaționale, Gazduire.ro furnizează servicii de înregistrare, reînnoire și transferul acestora, folosindu-se de  parteneriatele cu GoDaddy.com (Go Daddy Operating Company, LLC), Open SRS (Tucows Inc.), eNom (eNom, Inc. Chicago, IL) conform regulilor specifice fiecarui tip de domeniu  impuse de administratorii TLD (Top Level Domain).

3 comentarii la „Sanșe și oportunități prin Gazduire.ro”

  1. Am avut deja trei firme pentru hosting. Ma dispera cand vine factura anuala, deoarece mereu apare cate un cost suplimentar. Acum sunt la a treia firma, bine de cunoscut informatiile de pe blog. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree