Rețete culinare – Salată de legume cu salam

Ingrediente folosite:

– 5/6 ardei graşi,                                       

– 4-5 roşii mijlocii, 

– 1-2 căţei de usturoi,

– 1 fir praz,

– 1 legătură de mărar,

– sare,

– piper,

– 3 fire de ţelină,,

– 350 g. miez de portocale,

– măsline,

– 2-3 linguri ulei de măsline,

– 100 g. salam,

– o portocală,

– o salată potrivită.

Mod de preparare:

Se spală legumele şi verdeaţa.

Se curăţă roşiile de cotoare, ardeii de codiţe şi seminţe.

Se tai măslinele în fâşii înguste, roşiile în felii, iar verdeaţa mărunt.

Prazul se taie în rondele , iar portocala în bucăţele mici.

Se zdrobeşte usturoiul.

Se pun legumele într-un bol, se stropesc cu ulei de măsline, se pune sare şi piper după gust şi se amestecă uşor. Deasupra se stropeşte cu zeamă de lămâie sau portocală.

Recomandare:

De la ţelină se folosesc rădăcinile, frunzele , tulpinele şi semințele.

Durata de pregătire: 90 de minute.

POFTĂ BUNĂ !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree